Fudbaler Čukaričkog na listi 60 najvećih talenata sveta

Od srpskih igrača na "Gardijanovoj" listi je još i prvotimac Crvene zvezde Andrija Maksimović.

16.10.2024. 13:27
  • Podeli:
mihajlo cvetkovic čukarički foto Dusan MilenkovicATAImages-6585d00815c9f.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Napadač Čukaričkog Mihajlo Cvetković našao se među 60 najvećih talenata u svetu fudbala, na godišnjoj listi koju tradicionalno objavljuje "Gardijan".

Cvetković je za prvi tim Čukaričkog debitovao u septembru 2023. sa 16 godina, u remiju protiv Železničara u Pančevu (2:2), tada je upisao i superligaški prvenac. Odigrao je za Brđane već 41 meč, postigao je šest golova.

Ove sezone odigrao je svih 11 utakmica za belo-crne i, bez sumnje, je jedan od najvećih talenata srpskog fudbala.

Uostalom, ovako ga je "Gardijan" opisao.

"Svestrani napadač koji najbolje funkcioniše bilo kao drugi napadač ili kao napadač iz drugog plana, Cvetković je jedan od onih igrača koji Vam odmah skrenu pažnju na sebe. Sa četiri gola i asistencijom u pet mečeva, bio je jedan od najboljih igrača na kadetskom Evropskom prvenstvu ovog leta kad je Srbija izborila polufinale, a uveliko sabira seniorske nastupe za svoj tim. Opisan kao ekstremni talenat od strane tehničkog direktora Čukaričkog Gorana Grkinića, Cvetković je povezivan sa Laminom Jamalom u svojoj zemlji, a on se lično rado seća prošlogodišnje utakmice protiv kadeta Španije, koja je završena nerešenih ishodom (1:1). Cvetković je tada rekao: "Jamal mi je prišao i rekao odličan si brate. Samo da si Španac, nas dvojica bismo bili najbolji napadački tandem u Evropi“.

Od srpskih igrača na "Gardijanovoj" listi je još i prvotimac Crvene zvezde Andrija Maksimović, dok su iz regiona među 60 najvećih talenata Hrvati Bruno Durdov i Luka Vušković.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()