Fudbalski incident u Turskoj podigao prašinu: Uhapšena trojica, oglasio se Infantino, osudio Erdogan

Nikada nećemo dozvoliti nasilje u našem sportu, rekao je predsednik Turske

12.12.2023. 14:20
  • Podeli:
Faruk Koca-65785e2edafdf.webp Foto: Abdurrahman Antakyali/Depo Photos via AP/Tanjug

Turska policija uhapsila je, dan nakon utakmice, tri osobe koje su osumnjičene za napad na fudbalskog sudiju Halila Umuta Melera (37). Incident se dogodio na utakmici Ankaruguču - Rize, a među uhapšenima je i predsednik FK Ankaraguču Faruk Koča, koji je napao službeno lice nakon remija 1:1.

Meler je u bolnici zbog lakšeg preloma ispod oka, a turski mediji navode da bi on sutra mogao da bude pušten na kućno lečenje.

Koča je na prvom ispitivanju negirao da je povredio sudiju i rekao da ga je samo ošamario. On je za incident okrivio sudiju, rekavši da je "doneo pogrešne odluke i da je provocirao tokom utakmice".

Turski ministar pravde Jilmaz Tunc saopštio je na društvenim mrežama da nadležno tužilaštvo vodi istragu o svim detaljima incidenta.

"Osumnjičeni F.K, S.Y.S. i K.C. su uhapšeni nakon saslušanja pred Glavnim javnim tužilaštvom u Ankari Zapad, zbog krivičnog dela povređivanje javnog službenika na sportskom terenu zbog obavljanja javne funkcije. Za osumnjičene je videoanalizom utvrđeno da su utrčali na teren na kraju utakmice i da su napali sudiju", naveo je Tunc, prenosi Hurijet.

Fudbalski savez Turske (FTT) suspendovao je ranije danas sve utakmice u domaćim ligama na neodređeno vreme posle napada na sudiju Melera. 

Napad na sudiju osudio je i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nikada nećemo dozvoliti nasilje u našem sportu", rekao je on.

Predsednik Međunarodne fudbalske asocijacije (FIFA) Đani Infantino osudio je danas napad na sudiju Melera.

"Nasilju u fudbalu apsolutno nema mesta, na terenu ili van njega. Sudije, igrači, navijači i osoblje moraju da budu 'sigurni da bi uživali u igri'", napisao je Infantino na društvenim mrežama.

Meler je u prethodnih nekoliko godina sudio mečeve u klupskim i nacionalnim takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske unije (UEFA), uključujući i Ligu šampiona.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()