Fudbalsko čudo od deteta i najmlađi reprezentativac Nemačke lažirao godine

"Špigl" je objavio da je Džozef Mukoko, koji se vodi kao Jusufov otac, dečaka otkrio i usvojio u svojstvu lovca na talente

10.03.2023. 11:25
  • Podeli:
Jusufa Mukoko-640b057f8d5dc.webp Foto: Profimedia

Magazin "Bunte" pod vinjenotm ekskluzivno objavljuje vest da je fudbaler Borusije iz Dortmunda Jusufa Mukoko lažirao dokumenta i prevario uvek oprezne Nemce.

Zvanično Jusufa Mukoko ima 18 godina, međutim, dokumentacija pristigla iz Afrike kaže drugačije. Novinari magazina "Bunte" objavili su kopiju rodnog lista za koji tvrde da pripada igraču koji je u međuvremenu postao najmlađi reprezentativac seniorskog tima Nemačke.

Na dokumentu piše da je izvesni "Jusufa Mohamadu" rođen u glavnom gradu Kameruna Jaundeu 19. jula 2000. godine i da je zaveden pod brojem 4621/2000. On će prema tome narednog leta napuniti 23 godine, što znači da je stariji 52 meseca od predstavljenog.

Jusufa Mukoko je u Nemačku došao 2014. godine iz Jaundea, gde je proglašen za supertalenat i fudbaler kom je projektovano da postane superstar.

Autori članka naglašavaju da je autentičnost dokumenta nemoguće proveriti, ali dodaje da je Mukoko učinio dosta toga da spreči objavljivanje sertifikata - dan pre njegove prve međunarodne utakmice u novembru 2022 sud je zabranio objavu.

Datum rođenja je u drugom redu i ispisan je na francuskom jeziku. Činjenica da se prezime razlikuje na krštenici nije iznenađujuća. List "Špigl" je u novembru prošle godine, objavio da je Džozef Mukoko, koji se vodi kao Jusufov otac, dečaka otkrio i usvojio u svojstvu lovca na talente.

Džozef Mukoko, koji u Nemačkoj živi već 40 godina i koji je 2014. doveo devetogodišnjeg dečaka u Hamburg, zakleo se sudu da je on biološki otac. Mladi fudbaler ima zvanična dokumenta koji kao njegov datum rođenja potvrđuju 20. novembar 2004. godine.

Jusufa Mukoko postao najmlađi profesionalni fudbaler u Nemačkoj sa sada već upitnih 16 godina. Dobio je šansu da zaigra u prvom timu Dortmunda za koji je postigao 11 golova, uz osam asistencija, u 59 utakmica.

Debitovao je i za A reprezentaciju Nemačke protiv selekcije Omana u novembru 2022. godine. Tako je postao najmlađi debitant u selekciji Nemačke, još od Uvea Zelera 1954. godine.

Bio je član reprezentacije Nemačke na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je upisao jednu utakmicu, protiv Japana, kada je zamenio Serža Gnabrija i postao najmlađi nemački igrač koji je ikada igrao na Svetskom prvenstvu, sa 18 godina i tri dana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()