Gali o igračima Intera i Juventusa: Slab sam na Vlahovića

Lautaro Martinez je najbolji strelac Serije A sa 19 golova u isto toliko mečeva

05.02.2024. 18:33
  • Podeli:
Dušan Vlahović-65ae1d769966e.webp Foto: Alfredo Falcone/LaPresse via AP/Tanjug

Bivši italijanski golman Đovani Gali smatra da Dušan Vlahović nema "ništa manje" od Erlinga Halanda, i mišljenje ne menja ni posle poraza Juventusa u derbiju sa Interom u Milanu - 1:0.

Nekadašni reprezentativac Italije nije samo jedan od najboljih golmana 80-ih, već je postao i fudbalski skaut kada je otišao u igračku penziju, a njegovo oko je uočilo talente poput Hameda Juniora Traorea i Amada Dialoa.

Gali je za "Tutosport" govorio o onome šta poseduju igrači Intera i Juventusa.

Lautaro Martinez je najbolji strelac Serije A sa 19 golova u isto toliko mečeva, prekaljeni Italijan hvalio je napadača crno-plavih.

"Martinez je ključan igrač Intera. Lautaro je postao vođa tima i dosta je sazreo. Nosi veću odgovornost od kada nosi kapitensku traku. U Markusu Tiramu je našao idealnog partnera. Francuz radi "prljav posao", a Lautaro ima lak zadatak pred golom i to mu garantuje 22 do 25 golova po sezoni".

Da sam ja Gvardiola

Dušan Vlahović je igrač od koga se dosta očekuje u dresu Juventusa. Postigao je 12 pogodaka, od toga sedam na poslednjih šest utakmica.

"Slab sam na Dušana. Znam ga iz Firence, neverovatan je. Ima sve. Odlučnost, želju, fizikalnost i ubitačnu levu nogu. Jako udara glavom. Fizički je spreman, na nivou je na kome je bio u Fjorentini. Fizički problemi mučili su ga godinama, ali pokazuje da može da bude šampion".

Vlahović je igrač koji po Galiju trenutno igra fudbal karijere.

"Možda zvuči kao provokacija, ali nije. Da sam ja Gvardiola i da me pitaju da zamenim Vlahovića i Halanda, to bih uradio. Dušan ni po čemu ne zaostaje za Norvežaninom. Koristi svaku šansu u Juventusu, a tamo nema toliko prilika da daje golove kao što bi imao u Mančester sitiju, ali je ipak uspeo da postigne 12. Voleo bih da ga vidim u timu koji je okrenut napadu. Da je u Mančesteru, postizao bi po 50 golova kao Haland. Siguran sam u to", poentirao je legendarni Gali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()