Galo pozitivan na doping testu, čeka odluku FIFA pred Svetsko prvenstvo

Fudbaler je u krvi imao nedozvoljenu supstancu klostebol, ali klub mu je dozvolio da igra finale plej-ofa Aperture

20.10.2022. 08:34
  • Podeli:
lopta-fudbal-igor-soban-pixsell.jpg

Fudbalski reprezentativac Kostarike Orlando Galo (22), koji nastupa za domaći tim Eredijana, bio je pozitivan na doping testu krajem septembra, saopštio je Fudbalski savez Kostarike.

Kako prenose španski mediji, Galo je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol, a kontrola je obavljena posle prijateljske utakmice reprezentacije Kostarike u Južnoj Koreji (2:2), koja je odigrana 23. septembra.

Španski mediji navode da mladi fudbaler ima pravo na žalbu u roku od sedam dana. Galo je dobio dozvolu Eredijana da igra za svoj tim u finalu plej-ofa Aperture protiv ekipe Sarprise.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) će po završetku procesa odlučiti o eventualnoj suspenziji za reprezentativca Kostarike, koji bi mogao da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru.

On je za reprezentaciju Kostarike odigrao devet utakmica.

SP će biti održan od 20. novembra do 18. decembra, a Kostarika će igrati u grupi E sa selekcijama Španije, Nemačke i Japana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()