Gardijan počastio srpski trojac: Mitrović i Tadić pretnja, ali Milinković-Savić bolji od Ronalda

Srpski trio fascinira englesku javnost

16.06.2024. 15:31
  • Podeli:
sergej milinković savić foto reuters-666ee8f8ef74c.webp Foto: Reuters

Engleski mediji bezmalo iz minuta u minut uživo prenose atmosferu iz Gelzenkirhena, studiozno iz svih uglova skeniraju izabranike Dragana Stojkovića Piksija.

„Gardijan” se najviše bavio našim najboljim reprezentativnim strelcem svih vremena Aleksandrom Mitrovićem i lucidnim Sergejom Milinkovićem Savićem naslovivši rubriku „Srbija donela ukus Saudijske Arabije na evropsko prvenstvo i duel s Engleskom”. 

Nije, razumljivo, zaboravljen i kapiten Srbije.

"Uz Sergeja i Mitrovića najveća pretnja reprezentaciji Engleske biće i Dušan Tadić. Aleksandar je dugo igrao u Premijer ligi, bio u Njukaslu i Fulamu. I, kad je odlučio da ode u Al Hilal, mnoge šokirao."

Naveli su u tekstu, a tek:

"Potez Sergeja bio je više zbunjujući nego Mitrovićev. Često je bio dovođen u vezu sa timovima iz Premijer lige, još od 2017. godine. Igrao je odlično u Laciju, gledao i Murinjo kad je vodio Mančester junajted. Delovalo je da će sigurno otići u neki veliki klub, a onda je otišao i on u Arabiju. Tamo je ostavio sjajan utisak, kažu da je bolje pojačanje nego Kristijano Ronaldo."

Na kraju i preporuka Geretu Sautgejtu:

"Sergej biće ključni igrač Srbije, iako je Tadić lider tima. Glavni problem Srbije je taktička struktura, preveliki razmak između odbrane i napada. Mnogo se oslanjaju na prekide. Milinković Savić se odlično u tome snalazi u kaznenom prostoru i ako bude pružio fantastičnu partiju, onda bi mogao i da zažali što je otišao u Arabiju", navodi Gardijan. 

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 21 sat u Gelzenkirhenu igra protiv Engleske meč prvog kola C grupe šampionata Evrope.

Posle 24 godine srpski tim ponovo je na finalnom turniru, prvi put pod imenom Srbija, a rival je jedan od favorita za titulu, aktuelni vicešampion Evrope.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()