Genijalna priča Bore Milutinovića: Nudio sam Sančeza Zvezdi, rekli su mi daj ga Partizanu

Zaboravio sam nešto važno da im kažem na početku razogovra, otkriva srpski trener

23.09.2023. 16:15
  • Podeli:
Bora Milutinović-650ef3040ca82.webp Foto: Igor Kralj/ Pixsell

Legendarni srpski trener Bora Milutinović je ispričao anegdotu u emisiji "Hugo Sanchez Presenta", na televiziji Star+ kako je čuvenog Uga Sančeza nudio Real Madirdu i Crvenoj zvezdi. Bilo je to u doba kada je bio nepoznat Evropi i igrač Pumasa. 

"U Real Madridu su mi rekli da mogu da ga isprobaju u Kastilji, pa sam odustao. Otišao sam u Crvenu zvezdu i rekao ljudima iz kluba da imaju igrača koji bi mogao da bude izuzetno zanimljiv", počeo je priču Bora Milutinović.

"Mozzartsport" je tragajući za širom verzijom Milutinovićevog gostovanja na Star+, naišao na njegovo gostovanje na meksičkom ESPN u aprilu ove godine, gde je fudbalski stručnjak ispričao detalje razgovora sa rukovodstvom beogradskog kluba.

"Nije bilo video kasete, nije bilo ničega, ali sam im rekao da imam dečka koji može da igra", rekao je Bora, a onda taksativno navodio kako je tekao razgovor sa rukovodstvom crveno-belih.

- Koliko je visok?

- 1,77.

- Da li je brz?

- Ne.

- Ima li tehniku?

- Manje-više.

- Zna li da dribla?

- Ne.

- Ima li desnu nogu?

- Ne.

Nakon serije pitanja na koja su Borini odgovori uglavnom bili negativni, usledio je odgovor sa suprotne strane:

"Onda ga pošalji u Partizan, koji je jako blizu", otkrio je Milutinović i potom istakao vrlinu kojom je Sančez napravio veliku karijeru. "Zaboravio sam da vam kažem da ima nos za gol kao niko drugi na svetu".

Sančez je tada završio u Atletiko Madridu, a kasnije je otišao u Real čiji je dres nosio sedam sezona, odigrao 283 utakmice i dao 208 golova. Srbiju nikada nije video, odnosno nijedan njen tim.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()