Golman Gruzije najbolji pojedinac dosadašnjeg dela Evropskog prvenstva

On trenutno nastupa za ekipu Valensije

22.06.2024. 18:34
  • Podeli:
Giorgi Mamardashvili AP PhotoEbrahim Noroozi-6676fccb88a48.webp Foto: AP Photo Ebrahim Noroozi

Golman Fudbalske reprezentacije Gruzije Giorgi Mamardašvili je na meču protiv Češke, odigrao najbolju utakmicu za jednog pojedinca na Evropskom prvenstvu 2024.

Prema "Sofaskoru", najbolje je ocenjen igrač na EURO, pre njega Džošua Kimih i Fabijan Ruiz su bili najbolji sa oscenom 8,9.

Mamardašvili je skupio 11 odbrana, a čak osam u prvom poluvemenu. Uhvatio je pet visokih lopti, otklonio čak tri puta opasnost.

Osvojio je i dva duela, a posebno je bilo impresivno, da je čak šest udarca odbranio koji su bili upućeni iz kaznenog prostora. Zbog svega toga je zaradio ocenu 9,7.

Mamardašvili trenutno nastupa za Valensiju, a prema transfermarktu mu je vrednost 35 miliona dolara. Sa njom ima ugovor do leta 2027. godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()