Grafičar poražen u Humskoj: Partizan preko penala za četvrtfinale Kupa Srbije

Nakon izvođenja penala Partizan je odneo pobedu protiv Grafičara sa 6:

07.12.2023. 18:47
  • Podeli:
fk partizan fk grafičar foto fk partizan-65720520655ff.webp Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su večeras na stadionu u Humskoj posle boljeg izvođenja penala pobedili Grafičar ukupnim rezultatom 6:5 u osmini finala ovog takmičenja.

Utakmica je posle 90 minuta završena bez pobednika, 1:1.

Grafičar je poveo golom Ognjena Ajdara u 64. minutu, a Partizan je izjednačio pogotkom Dušana Jovanovića u 79. Grafičar je od 66. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Babakar Mbup. 

Golove za Partizan sa 11 metara su postigli: Bibars Natho, Kristijan Belić, Aldo Kalulu, Gajas Zahid i Mateus Saldanja.

Pogotke za Grafičar sa jedanaesterca su postigli: Vladimir Petrović, Aleksa Jovanović, Aleksej Vukičević, Branko Đukić, dok je golman Partizana Aleksandar Jovanović zaustavio udaraca Andrije Fratrovića.

Lošu igru kombinovanog sastava Partizana gosti su obilato koristili u prvom poluvremenu i imali nekoliko odličnih prilika, ali se na golu domaćina istakao Aleksandar Jovanović. 

Igra Partizana nije postala mnogo bolja ni ulaskom Gajasa Zahida, Mateusa Saldanje i Aranđela Stojkovića u 46. minutu.

Grafičar je u Humskoj poveo u 64. minutu, Ajdar je matirao Jovanovića preciznim udarcem sa oko 20 metara. Gosti su u 66. minutu ostali da desetoricom na terenu pošto je zbog druge javne opomene van igre morao Babakar.

Rezervista Partizana Dušan Jovanović izjednačio je u 79. minutu posle asistencije Aranđela Stojkovića, a do kraja nije bilo golova pa se pred oko 500 navijača pristupilo izvođenju penala.

Fudbaleri Partizana su postigli svih pet golova sa 11 metara, dok je golman domaćih Jovanović odbranio udarac Fratrovića u trećoj seriji.

Ranije su plasman u četvrtfinale Kupa Srbije izborili OFK Vršac, Čukarički, Voždovac, Radnički iz Kragujevca, Novi Pazar, Vojvodina i Crvena zvezda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()