Grčka: Svih 105 uhapšenih navijača u pritvoru, ubica navijača AEK-a još nije identifikovan

Vlasti su pronašle borbenu opremu u blizini mesta gde je ubijen Kacuris i ta oprema će biti poslata na forenzičku analizu

13.08.2023. 22:10
  • Podeli:
Hrvatski navijači_navijači Dinama_ubistvo navijača AEK-a_Atina_Foto Tanjug_AP Photo_Petros Giannakouris-64d936298163a.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Petros Giannakouris

Svih 105 uhapšenih navijača nalazi se u privremenom istražnom pritvoru, pošto što su ih saslušali grčki istražitelji u vezi sa za incidentima ispred stadiona AEK-a u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji u kojima je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a Mihalis Kacuris, a nakon što su priznali da su učestvovali u tim incidentima.

Počinilac tog ubistva još nije identifikovan. Svih 105 optuženih, od kojih je jedan u bolnici, negirali su bilo kakvu povezanost sa ubistvom 29-godišnjeg navijača AEK-a, objavio je Katimerini.

Pritvor je određen za ukupno 105 optuženih, većinom Hrvata, ali i dvojicu Grka i jednog državljanina Grčka inače albanskog porekla.

Grčki istražitelji saslušavali su od petka do danas optužene navijače, a oni su priznali da su učestvovali u incidentima u Novoj Filadelfiji 7. avgusta, ali su negirali povezanost sa ubistvom Kacurisa. 

Vlasti su pronašle borbenu opremu u blizini mesta gde je ubijen Kacuris i ta oprema će biti poslata na forenzičku analizu, objavio je Katimerini

Na osnovu pregleda snimaka incidenata, nadležni zaključuju da je Kacuris prvo izboden nožem, a zatim udaren palicom u desno rame. Međutim, ni na jednom snimku se ne vidi kako je Kacuris napadnut nožem, već samo kako je udaren palicom.

Istrage nadležnih se nastavljaju, a na spiskovima osumnjičenih ima i onih koji nisu među uhapšenima.

Grčko javno tužilaštvo podnelo je krivične prijave protiv 105 osoba, od kojih su većina hrvatski navijači, koji se terete za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom incidenta u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji 7. avgusta, objavila je Hina.

Krivična dela sa kojima se suočavaju su ubistvo s namerom, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posedovanje eksploziva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()