Grčki i hrvatski ministri pravde o istrazi ubistva grčkog navijača

Hrvatski ministar Malenica je preneo saučešće grčkom kolegi Floridisu zbog ubistva 29-godišnjeg grčkog navijača Mihalisa Kacurisa

21.08.2023. 22:09
  • Podeli:
aek dinamo twitter 22-64d1f8c6b2147.webp Foto: Twitter

Grčki ministar pravde Jorgos Floridis sastao se u Atini sa hrvatskim kolegom Ivanom Malenicom.

"Njihov sastanak je protekao u srdačnom duhu", navelo je grčko Ministarstvo u saopštenju, prenosi agencija Amna.

Dodaje se da je Malenica preneo saučešće Floridisu zbog ubistva 29-godišnjeg grčkog navijača Mihalisa Kacurisa tokom sukoba pristalica grčkog AEK-a i hrvatskog zagrebačkog Dinama u Atini 7. avgusta.

Floridis je upoznao Malenicu sa rezultatima istrage o ubistvu, "uz poštovanje nezavisnosti grčkog pravosuđa i poverenja u njegovu presudu", navelo je Ministarstvo u saopštenju.

Kako je precizirano na sastanku je razjašnjeno da vladavina prava u Grčkoj funkcioniše kako treba na svim nivoima, sa čim se saglasio i hrvatski ministar, prenevši spremnost vlasti svoje zemlje da pomogne grčkim istražiteljima.

Malenica boravi u Atini u okviru neformalnih razgovora koje je inicirao premijer Grčke Kirijakos Micotakis sa liderima Zapadnog Balkana i EU.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()