Grizman ne menja stav: Francuz smatra da je zaslužio Zlatnu loptu u trci sa Modrićem

Francuz je u razgovoru otkrio kako je hteo da bude golman

26.11.2023. 09:25
  • Podeli:
antoine-griezmann-profimedia.jpg

Luka Modrić je 2018. godine osvojio je Zlatnu loptu sa dobijena 753 glasa. On je kao kapiten Hrvatske sa nacionalnim timom bio vicešampion sveta, a sa Real Madridom osvojio Ligu šampiona. Na drugom mestu je, te godine, završio Kristijano Ronaldo, sa 476 glasova.

Treće mesto pripalo je Antoanu Grizmanu (32). Francuz iz redova Atletiko Madrida imao je 414 glasova, a mnogi smatraju da je baš on zaslužio osvojiti Zlatnu loptu ispred Modrića. Grizman je briljirao na Mundijalu s Francuskom, koja je u finalu bila bolja od Hrvatske.

U razgovoru za Jutjub kanal "Fudbol Emoušn" Grizmana su pitali smatra li da je zaslužio Zlatnu loptu pre pet godina. Odgovorio je potvrdno. U razgovoru je otkrio kako je hteo da bude golman kada je počinjao da igra fudbal, ali da ga je otac terao da igra u veznom redu ili u napadu kako bi on mogao da brani.

Grizman je za Francusku odigrao 126 utakmica i dao 44 gola. 

U karijeri je igrao za Real Sosijedad i Barselonu pored Atletika, čija je legenda. S Francuskom je osvojio srebro na Euru 2016. i na Mundijalu 2022., a 2018. je bio prvak sveta u Rusiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()