Gvardiola: Ne tražimo direktnu zamenu za Mareza, on je poseban

Naš odnos je bio 'gore - dole', ali uvek sa mnogo poštovanja, kaže trener Sitija o Alžircu

31.07.2023. 12:26
  • Podeli:
Pep Gvardiola-646320f0bd138.webp Foto: AP Photo/Jon Super/Tanjug

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da šampion Premijer lige ne traži zamenu za alžirskog fudbalskog reprezentativca Rijada Mareza, prenose britanski mediji.

Marez (32) je nedavno iz Mančester sitija prešao u Al Ahli iz Saudijske Arabije.

"Ne tražim direktnu zamenu, jer je Marez zaista poseban i igrača konkretno takvih karakteristika na tržištu nema. Rijad ne oseća pritisak, to je igrač koji želi da igra uvek, u svakom meču, da bi bio srećan. Zato potpuno razumem njegovu odluku da ode. Znam da je za njega bilo teško što nije igrao u junskim finalima. Naš odnos je bio 'gore - dole', ali uvek sa mnogo poštovanja. Svakako sam želeo da ostane i on to zna", rekao je Gvardiola.

On je istakao da Profesionalnu ligu Saudijske Arabije ne doživljava kao pretnju evropskom fudbalu, već kao realnost.

Marez je pre Mančester sitija igrao za Lester, Avr i Kimper. On je za klub iz Mančestera odigrao 236 utakmica i postigao je 78 golova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()