Gvardiola pred Zvezdu u situaciji kojoj se nije nadao: Problem sa igračima na klupi

Biće utakmica gde ćemo morati da igramo sa igračima drugog tima, kaže trener Sitija

18.09.2023. 10:08
  • Podeli:
Pep Gvardiola-6502b66db25b4.webp Foto: AP Photo/Dave Thompson/Tanjug

Na premijeri Lige šampiona Mančester siti dočekuje Crvenu zvezdu i protiv šampiona Srbije kreće u odbranu titule. 

Vikend uoči 1. kola, fudbalskog takmičenja koje se s nestrpljenjem očekuje, trener engleskog tima i branioca titule Pep Gvardiola istakao je da se suočava sa situacijom kojoj se nije nadao. 

Špancu, pred start elitnog takmičenja, glavobolju stvaraju povrede važnih igrača (Džek Griliš, Kevin De Brujne, Džon Stouns, Mateo Kovačić), a nije se navikao ni na odlazak velikog broja fudbalera. 

Prilika za igrače drugog tima

Trener Sitija se zahvalio svima koji su uspeli da zadrže Kajla Vokera i Bernarda Silvu.

"Oni su vrlo važne figure u našoj svlačionici, imaju jake ličnosti i zato su nezamenljivi iz mnogo aspekata. Potrebne su dve, tri godine da se zamene takvi igrači, potrebno je dosta vremena i zato je važno što smo ih zadržali, zbog toga sam srećan", rekao je Gvardiola i dodao ono što spada pod "ali":

"Manje igrača na klupi je problem. Kada imate mnogo povreda, problem nije samo danas, nego sutra ili za četiri, pet utakmice. Idemo u goste Njukaslu. Žao mi je, biće utakmica gde ćemo morati da igramo sa igračima drugog tima, jer ne smemo da rizikujemo povrede glavnih igrača. Kevin de Brujne i Džon Stouns su i dalje povređeni, za Kovačića i Griliša još ne znam šta se dešava".

Naglasio je trofejni stručnjak da pomenuti igrači neće biti spremni za Crvenu zvezdu:

"Ne znam koliko dugo će biti van tima. Mislim da neće biti spremni za Zvezdu, videćemo još, korak po korak".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()