Gvardiola upozorava: Pro liga značajno utiče na tržište i transfere

Nisam preterano zabrinut, to nije pretnja na tržištu – to je realnost, istakao je trener Sitija

30.07.2023. 09:54
  • Podeli:
Pep Gvardiola-6482c75eb420f.webp Foto: AP Photo/Jon Super/Tanjug

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je finansijska moć klubova iz Pro lige Saudijske Arabije značajno uticala na tržište i transfere u aktualnom letnjem prelaznom roku.

Saudijski klubovi su poslovali i sa engleskim klubom – nedavno je ozvaničen transfer Rijada Mahreza u Al Ahli vredan 30 miliona funti, a postojalo je i veliko interesovanje i za Bernarda Silvu.

Španac je pozvao najbolje evropske klubove da obrate pažnju na novonastalu situaciju.

"Saudijska liga je promenila tržište. Pre nekoliko meseci tamo se preselio samo Ronaldo, i nitko nije mogao da zamisli da će posle njega u Pro ligu otići toliko vrhunskih igrača. To će se s vremenom samo povećavati, pa klubovi moraju biti svesni razvoja događaja. Rijad je dobio neverovatnu ponudu, zato nismo mogli da ga sprečimo u odlasku”, rekao je Gvardiola i dodao:

"Nisam preterano zabrinut, to nije pretnja na tržištu – to je realnost. Žele da naprave kvalitetnu ligu i za sada im to uspeva. Ne znam da li je to održivo, ali čini mi se da su sposobni za takvo nešto."

Mančester siti je doživeo neke promene ovog leta. Osim Mahreza, klub je napustio i bivši kapetan Ilkej Gundogan. Građani su iz Čelsija doveli hrvatskog veznog igrača Matea Kovačića, a Gvardiola kaže da neće da traži pojačanje nalik Mahrezu.

“Svaki igrač je jedinstven, nećemo dovoditi zamenu za Rijada. Videćemo šta će biti sa igračima koji su prošle sezone bili na pozajmicama, sigurno je da će se neke stvari dogoditi”, zaključio je trener Sitija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()