Hakan Šukur osudio pevanje o Herceg-Bosni: Ovo je sramota za Hrvatsku

Legendarni turski napadač se oglasio na Tviteru povodom slavlja Vatrenih

15.12.2022. 10:51
  • Podeli:
hakan_sukur - wenn pixsell-639ac7971df0a.webp Foto: WENN/Pixsell

Jedan od najvećih fudbalera koje je Turska imala Hakan Šukur na Tviteru je osudio pevanje nacionalističkih pesama, onih koji se tiču "Herceg-Bosne".

Istovremeno je nazvao sramotnim čin na kojem se vidi da reprezentativci Hrvatske pevaju pesmu Marka Perkovića Tompsona.

Šukur je izrazio svoje nezadovoljstvo onim što je video i tvrdi da su takve stvari nedopustive.

“Stojim uz Bosnu i Hercegovinu. Ovo je nedopustivo. Kakva sramota za Hrvatsku”, napisao je Šukur.

Inače, Šukur je bivši fudbaler koji je u svetskom fudbalu ostavio dubok trag, a danas kao politički disident živi van Turske. Njegov otac je uhapšen u rodnoj zemlji u okviru istrage protiv organizacije FETO, koju aktualna vlast smatra odgovornom za pokušaj vojnog udara 2016. godine.

Šukur je od tada izbrisan iz svih dokumenata o fudbalskoj reprezentaciji Turske, a njegove fotografije su uklonjene iz svih prostorija u sportskom kompleksu “Hasan Dogan” u Istanbulu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()