Haland golom u 95. minutu ušao u istoriju Premijer lige

Trebaju mu još dva gola za apsolutni rekord

27.04.2023. 08:56
  • Podeli:
Tan2023-04-1123161076_9 Erling Haland Tim GoodePA via AP-64366a413e925.webp Foto: Tanjug/Tim Goode/PA via AP)

Gol koji je postigao u nadoknadi vremena protiv Arsenala, doneo je Erlingu Halandu ulazak u istoriju Premijer lige.

Norvežaninu je to bio 33. gol posle 29 mečeva i na taj način je srušio rekord PL po broju postignutih golova u sezoni otkako se ovo takmičenje igra u 38 kola.

Prethodni rekord držao je Mohamed Salah koji je u sezoni 2017/18 dao 32 gola za Liverpul, dok onaj apsolutni kada je u pitanju PL od osnivanja dele Endi Kol i Alan Širer koji su dali po 34 gola početkom 90-ih godina. Međutim, tada je liga brojala 22 kluba i sezona je imala četiri utakmice više.

Nema sumnje da će Haland, naravno ukoliko bude zdrav, u preostalih sedam utakmica verovatno prestići Kola i Širera, a kada je u pitanju Siti treba pomenuti da su oni pobedili Arsenal sa 4:1 i sada imaju dva boda i dva meča manje.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()