Halihodžić piše istoriju fudbala: Odveo, i, Maroko na Svetsko prvenstvo, zbog čega ga je kralj lično zvao

Legenda jugoslovenskog fudbala uspela je, sa četiri selekcije, da izbori plasman na Mundijal

30.03.2022. 11:42
  • Podeli:
halilhodzic-profimedia.jpg

Fudbalski trener sa Jablanice Vahid Halilhodžić (69) je pobedom od 4:1, na revanš meču kvalifikacija protiv Konga, uspeo sa Marokom da izbori mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ovim uspehom legenda jugoslovenskog fudbala je, kao selektor, ispisao istoriju Mundijala jer je do sada na ovo veliko takmičenje odveo četiri reprezentacije. 

Pobedom u Kazablanci uspio je ono što nije niko pre njega - plasirao se na Svetsko prvenstvo sa čak četiri reprezentacije.

Obalu Slonovače odveo je na SP u Južnu Afriku 2010. Četiri godine kasnije je sa Alžirom igrao u Brazilu, a na prošli Mundijal u Rusiji plasirao se kao selektor Japana. Istina, u Južnu Afriku i Rusiju nije na kraju i vodio spomenute reprezentacije jer je ranije smenjen.

Karta za Katar je donela toliko radosti Marokancima da je Halihodžić, tokom slavlja, dobio telefonski poziv od kralja lično. Muhamed Šesti je želeo da čestita i u tom trenutku je oko selektora zavladao muk.

"Vaše Visočanstvo, ovaj uspeh je zasluga cele marokanske nacije", rekao je Halihodžić na francuskom jeziku.

 

Le roi du Maroc, Mohamed 6, félicite Vahid Halilhodzic pour sa qualification en coupe du monde #MARRDC pic.twitter.com/njLhZ4bYB1

— Mr Fisk  (@Mr__Fisk) March 29, 2022


Reprezentacija Maroka naćiće se, u petak, na žrebu u trećem šeširu zajedno sa selekcijom Srbije. Od afričkih zemalja na Svetskom prvenstvu 2022. igraće još Senegal, Gana, Tunis i Kamerun. 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()