Halihodžić za UNU: Umoran sam, ali presrećan

Trener Vahid Halilhodžić se upisao u istoriju

30.03.2022. 17:10
  • Podeli:
profimedia-0405385714.jpg Foto: Profimedia

Maroko slavi svoje fudbalere, a posebnu čast danas ukazuje selektoru fudbalske reprezentacije Vahidu Halihodžiću. Reč je o legendi jugoslovenskog fudbala koji je, ovog puta, predvodio Marokance kroz kvalifikacije i doneo im uspeh kome se nisu nadali.

Zbog toga je dobio lični poziv od kralja Muhameda Šestog, a igračima i stručnom štabu obezbedio velike novčane nagrade. 

"Umoran sam, ali presrećan. Bilo je mnogo pritisaka", ekskluzivno za UNU rekao je legendarni Vahid Halilhodžić nakon novog istorijskog uspeha sa reprezentacijom Maroka.

"Malo sam umoran, zadovoljstvo je veliko, puno sam angažovan i ne radim polovično, već 100 posto sportski i ljudski.  Kad dajete toliko energije i kad se taj trud toliko isplati, onda je to za nekog trenera, jednog igrača, zadovoljstvo. Veliki broj mladih igrača koje sam ja stvorio, kad naprave takav uspeh, onda je to stvarno zadovoljstvo. Pritisak je bio nemoguć, nimalo nije bilo lako, ali sam sve to izdržao, navikao sam na takav pritisak", rekao je Halihodžić. 

Halilhodžić se upisao u istoriju kao kao jedini trener koji je četiri reprezentacije proveo kroz celokupne kvalifikacije i sa njima izborio plasman na Svetsko prvenstvo.

Srpski stručnjak Bora Milutinović na Mundijalima je vodio pet različitih reprezentacija, ali nije sa svima igrao kvalifikacije. Kao ni Brazilac Karlos Alberto Pareira koji je na Mundijalima igrao sa Kuvajtom, UAE, Brazilom, Saudijskom Arabijom i Južnom Afrikom.

 


 

 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()