Het-trik Levandovskog u pobedi Barselone protiv Alavesa: Oborio Mesijev rekord

Postao je prvi igrač koji je najbrže postigao het-trik u ligaškom meču.

06.10.2024. 18:51
  • Podeli:
levandovski-6702bf3e8f4c8.webp Foto: REUTERS

Robert Levandovski postigao je het-trik u pobedi Barselone nad Alavesom rezultatom 3:0 za samo 32 minuta u devetom kolu La Lige.

Levandovski je upisao het-trik, a pored toga, postao je prvi igrač koji je najbrže postigao het-trik u ligaškom meču od oktobra 2011. kada je Lionel Mesi ubeležio tri pogotka protiv Majorke za 29 minuta.

Barselona je do vođstva stigla u sedmom minutu, a potom je povećala prednost u 22. Rafinja je bio asistent kod oba gola. Potom je Levandovski došao i do trećeg gola u 32. minutu igre, a loptu mu je prosledio Erik Garsija.

Alaves je uspeo da smanji razliku pre kraja poluvremena, ali je gol Tenjalje poništen posle provere u VAR sobi.

Barselona se nalazi na prvom mestu La Lige, a u narednom kolu igraće protiv Sevilje, dok će dvanaestoplasirani Alaves biti rival Valjadolida.

Raspored i rezultati devetog kola La Lige:

Petak: 

Leganes - Valensija 0:0

Subota:

Espanjol - Majorka 2:1
Hetafe - Osasuna 1:1
Las Palmas - Selta 0:1
Valjadolid - Rajo Valjekao 1:2
Real Madrid - Viljareal 2:0

Nedelja:

Đirona - Atletik Bilbao 2:1
Alaves - Barselona 0:3
Sevilja - Real Betis
Real Sosijedad - Altetiko Madrid 21.00

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()