Hiljade Brazilaca oprašta se od Pelea na stadionu Santosa

Pele će biti sahranjen danas na privatnoj ceremoniji

03.01.2023. 12:18
  • Podeli:
pele oproštaj reuters-63b40e065c183.webp Foto: Reuters

Brazilci se opraštaju od legendarnog fudbalera Edsona Arantesa do Nasimenta Pelea na stadionu Santosa, gde je izložen njegov kovčeg. 

Legendarni brazilski fudbaler preminuo je 29. decembra u 83. godini u Sao Paolu posle borbe sa rakom debelog creva.
Hiljade ljudi oprostile su se na stadionu od Pelea, obučeni u njegov dres. 

Klaudio Karanka je jedan od Brazilaca koji je bio danas na stadionu na jugoistoku Brazila da se oprosti od Pelea.

"Nikada ga nisam gledao kako igra, ali ljubav prema Peleu je tradicija koja se prenosi sa oca na sina u Santosu. Naučio sam sve o njemu, gledao sam golove i kako je Santos postao važan jer je Pele postao važan. Znam poneke navijače Santosa čija deca navijaju za druge klubove. Ali to je zbog toga što nikada nisu gledala Pelea, jer da jesu, osećali bi zahvalnost koju ja sada osećam", izjavio je Karanka, a prenosi Skaj sport.

Biće sahranjen danas u Santosu

Legendarni fudbaler Adson Arantes do Nasimento Pele, biće sahranjen danas u brazilskom obalskom gradu Santos.

Brazilski obalski grad Santos postao je poznat tokom fudbalske klupske karijere Pelea.

Pele je rođen 1940. godine u malom gradu Tres Korakoes, ali se preselio u Santos 1956. i tu proveo veći deo života.

Peleovo telo stiglo je juče ujutro pod vatrometom u Santos, grad od oko 430.000 stanovnika. Danas će kolona sa njegovim kovčegom proći ulicama grada prema groblju na kojem će biti obavljena privatna ceremonija sahrane.

Gradska pres-služba saopštila je da je za izveštavanje sa ovog događaja akreditovano oko 5.000 novinara iz čitavog sveta.

Pele je jedini fudbaler koji je osvojio tri titule reprezentativnog prvaka sveta, a za "Santos" je postigao više od 1.000 golova. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()