Hrabrost Rumuna nije bila dovoljna: Holandija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Rutinska pobeda "lala"

02.07.2024. 19:54
  • Podeli:
Tan2024-07-0219342674_1 (1)-66843ce5b42a9.webp Foto: AP Photo/Frank Augstein

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je Rumuniju rezultatom 3:0 i obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Rumuni su od starta meča izašli u visok presing tehnički kvalitetnijem rivalu i uspeli da parališu igru "lala" u uvodnih petnaestak minuta.

Ipak, Holanđanima je malo trebalo da povedu. U 20. minutu je Kod Gakpo primio loptu na ivici kaznenog prostora po levom boku, ušao je napadač Holandije u sredinu i fantastično pogodio u bliži ugao Nicinog gola.

Od tog trenutka Kumanov tim počeo je da pokazuje zašto mu je pre meča dodeljena uloga favorita. Ređali su se napadi "Oranja", a blizu drugog pogotka Holandija je bila šest minuta kasnije kada je štoper De Fraj zamalo bio neprecizan, nakon što je glavom zahvatio loptu posle kornera.

Stvari za Rumune postale su još teže kada se povredio startni levi bek Vasile Mogoš, a umesto njega na teren morao Bpgdan Rakovican.

 AP PHOTOMANU FERNANDEZ
 

U 54. minutu velika šansa zs Holandiju, Damfris je ubacio loptu, pokušao je Malen, odbila se lopta do Depaja, ali uspeo je skoro sa gol linije da izbaci Rakovitan.

Nizale su se šanse za Holanđane, a stigli su i do drugog gola, Gakpo je gotovo izvukao loptu iz gol auta Rumunije, dobacio do Malena, koji je uspeo da savlada Nicu za 2:0. Ipak to nije sve, u trećem minutu nadoknade je Maren stavio tačku na ovaj susret i postigao gol za 3:0.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja pa je rezultat ostao nepromenjen, a ekipa Holandije je obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()