Hrvatski huligani pobegli iz Grčke: Iz Atine traže izručenje navijača Dinama

Među njima i istaknute vođe Bed Blu Bojsa

23.09.2023. 12:15
  • Podeli:
hrvatski navijači atina reuters-64d66474b9a17.webp Foto: Reuters

Svet je bio zgrožen na vest iz Atine početkom avgusta, kada je u uličnom sukobu život izgubio 29-godišnji navijač AEK, Mihalis Katsouris, pred utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama iz Zagreba i AEK-a.

Tada je oko 150 navijača hrvatskog kluba uhapšeno i stavljeno u pritvor dok istraga traje, a desetorica su uspela da pobegnu i sada je za njima raspisana poternica. 

“Uhapsite i izručite nam ove Bed Blu Bojse“, piše između ostalog u dopisu grčke policije hrvatskim vlastima u kom su navedena i imena destorice navijača.

Dopis nije jasan do kraja

Hrvatski mediji prenose da je, dopis stigao na adresu hrvatskog pravosuđa ali da nije jasno, kako navode, za šta se tačno pomenuta grupa navijača tereti.

“Kako smo nezvanično saznali, radi se o navijačima koji su bili registrovani prilikom ulaska u Grčku. Njihova imenaje grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP pre nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda uspeli da napuste zemlju. Kako su događaj rekonstruisale grčke vlasti, većina njih je prvo trajektom otputovala u Italiju pa se kopnenim putem vratila u Hrvatsku. Među onima čija su imena bila na spiskuu navijača koji su se vratili su i neke istaknute vođe Bed Blu Bojsa, za koje se spekulisalo da su učestvovala u neredima ili imala značajnu ulogu u tuči i incidentima koji su se završili smrtonosnim povredama Mihalisa Katsourisa“, prenosi Nova.rs.

I dalje se ne zna ko je ubio Mihalisa, a Grci još intezivno rade kako bi pronašli ubicu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()