Hrvatski tinejdžer povezan sa ubistvom navijača AEK-a priveden u Grčkoj

U Atini su se u ponedeljak sukobile pristalice fudbalskih klubova AEK iz grada domaćina i Dinama iz Zagreba

09.08.2023. 08:16
  • Podeli:
aek dinamo twitter 22-64d1f8c6b2147.webp Foto: Twitter

Grčka policija privela je 19-godišnjeg hrvatskog državljanina osumnjičenog da je bio deo grupe koja je u ponedeljak u Atini pred fudbalsku utakmicu AEK-a i zagrebačkog Dinama, ubila 29-godišnjeg grčkog navijača, javljaju grčki mediji.

Hrvatski državljanin Domagoj Pezer pokušao da napusti Grčku, ali je zaustavljen na graničnom prelazu Kakavija, preneo je Top Čenel.

Portal Elefterotipos navodi, pozivajući se na policijske izvore, da je Pezer, koji je putovao u Albaniju, osumnjičen za ubistvo navijača AEK-a.

On je priveden i saslušan, a očekuje se da do srede ujutro bude prebačen u Atinu, gde će biti obavljeno glavno ispitivanje. Portal dodaje da je na graničnom prelazu Kakavija u utorak zaustavljeno 10 hrvatskih državljana.

Još sedam ih je uhapšeno na prelazu Evzoni, a u kombiju kojim su putovali pronađeni su noževi i palice, navodi Elefterotipos.

U Atini su se u ponedeljak sukobile pristalice fudbalskih klubova AEK iz grada domaćina i Dinama iz Zagreba.

Jedan Grk (29) je preminuo od više uboda nožem zadobijenih tokom tuče više desetina navijača, koja se dogodila dan pre utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu AEK-a u atinskom predgrađu Nea Filadelfija. Zbog povreda su zbrinuta još četiri Grka i četiri Hrvata, a uhapšeno je oko 100 ljudi.

Grčki ministar za zaštitu građana Janis Ojkonomu zatražio je razrešenje sedmorice policajaca i internu istragu o sukobu navijača AEK-a i Dinama.

Ranije je saopšteno i da će načelnik štaba grčke policije pokrenuti administrativnu istragu zbog neuspeha snaga bezbednosti na nacionalnom nivou da spreče huligane zagrebačkog Dinamo da stignu u Atinu kako bi prisustvovali utakmici i izazovu incidente koji su rezultirali smrću navijača AEK-a, uprkos upozorenju hrvatskih i crnogorskih vlasti najmanje dva dana unapred.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()