Hvala i doviđenja: Poketino nije više menadžer Čelsija

Poznati stručnjak je pre "plavaca" vodio Pari Sen Žermen, Totenhem, Sauthempton i Espanjol

21.05.2024. 21:37
  • Podeli:
Maurisio Poketino-65631f99dfd7d.webp Foto: AP Photo/Ian Walton/Tanjug

Argentinski fudbalski stručnjak Maurisio Poketino nije više menadžer Čelsija, objavio je klub iz Londona danas na zvaničnom sajtu.

 "U ime svih u Čelsiju, želimo da izrazimo zahvalnost Maurisiju za njegovu uslugu ove sezone. Biće dobrodošao nazad na Stamford Bridž u svakom trenutku i želimo mu sve najbolje u budućoj trenerskoj karijeri", navodi se u klupskom saopštenju.

Putem sajta Čelsija oglasio se i Poketino.

"Hvala vlasničkoj grupi Čelsija i sportskim direktorima na prilici da budem deo istorije ovog fudbalskog kluba. Klub je sada u dobroj poziciji da nastavi napred u Premijer ligi i Evropi u godinama koje dolaze", rekao je Argentinac.

Klub je saopštio i da su sa Poketinom klub napustili i njegovi dosadašnji pomoćnici Hesus Perez, Migel D'Agostino, Toni Himenez i Sebastijano Poketino.

Poketino je Čelsi u svim takmičenjima vodio na 51 utakmici tokom kojih je ostvario 27 pobeda, imao 10 remija i doživeo 14 poraza. Sezonu u Premijer ligi Čelsi je okončao na šestom mestu koje može da mu donese plasman u Ligu Evrope ako u finalu FA Kupa šampion Engleske Mančester Siti savlada gradskog rivala Junajted. 

Poketino (52) je pre Čelsija vodio Pari Sen Žermen, Totenhem, Sauthempton i Espanjol.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()