I Onana nominovan za najboljeg: Golman Junajteda u jakoj konkurenciji

Među trenerima "takmiče se" selektor Maroka, Senegala i Simbe

07.12.2023. 15:43
  • Podeli:
Andrea Onana-64a3ce06b5304.webp Foto: AP Photo/Antonio Calanni/Tanjug

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah, igrač Pari Sen Žermena Ašraf Hakimi i napadač Napolija Viktor Osimen nominovani su za najboljeg fudbalera Afrike u 2023. godini.

U saopštenju Afričke fudbalske konfederacije (CAF) se navodi da će najbolji fudbaler Afrike biti proglašen na svečanosti u Marakešu 11. decembra.

Salah je reprezentativac Egipta, dok Hakimi nastupa za selekciju Maroka. Osimen je reprezentativac Nigerije. Osimen i Salah su ove godine bili najbolje plasirani afrički fudbaleri u izboru za Zlatnu loptu.

Kandidati za najboljeg golmana Afrike su Andre Onana (Mančester junajted), Jasin Bono (Al Hilal) i Mohamed El Šenavi (Al Ahli).

Za najboljeg trenera godine nominovani su selektor Maroka Valid Regragui, selektor Senegala Aliu Sise i šef stručnog štaba Simbe Abdelhak Benčika.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()