Ilija Stolica novi trener Trenčina

Doneću klubu novu energiju, rekao je nekadašnji trener Partizana

26.05.2023. 12:02
  • Podeli:
ilija-stolica-pixsell.jpg

Srpski stručnjak Ilija Stolica  (44)  novi je trener slovačkog Trenčina, saopšteno je na sajtu kluba. 

Stolica je sa čelnicima Trenčina potpisao ugovor do juna 2025. godine, a na promociji je rekao da mu je čast što je došao u klub.

"Velika mi je čast što sam postao trener Trenčina. Dugo pratim klub i svideo mi se još dok sam radio u Partizanu. Imao sam priliku da ispratim revanš protiv Steaue leta 2015, kad je rumunski klub dobio prvi meč 2:0, da bi u revanšu Trenčin anulirao prednost ekipe iz Bukurešta posle samo 20-ak minuta. Bio sam očaran učinkom tog sastava. Iznenadilo me je koliko je hrabar i posvećen", rekao je Stolica na promociji. 

Stolica će u klubu imati i srpske igrače. U pitanju su Filip Bainović, Njegoš Kupusović, Lazar Stoisavljević i Strahinja Kerkez.

"Znam da je klub imao poteškoća minulih godina, dobro sam upoznat sa situacijom, ali mi je drago što sam u prilici da klubu donesem novu energiju. To za mene predstavlja izazov", zaključio je Stolica.

Osim Partizana, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Stolica je sa klupe vodio i ljubljansku Olimpiju, Voždovac i Vojvodinu, a bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije.

  • Podeli: