Ima li povlađenih i potlačenih: Kako su Milojević i Duljaj videli 172. "večiti derbi"?

Partizan je zadržao prvo mesto na tabeli sa 60 bodova, dok je Crvena zvezda druga sa 59

09.03.2024. 21:07
  • Podeli:
igor duljaj, vladan milojević - 172 večiti derbi - 9 mart 2024 - foto Bane T. Stojanovic ATAImages-65ecc14d08a50.webp Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su večeras nerešeno 2:2 (1:1) u 24. kolu Superlige Srbije. Zvezda je bila kvalitetniji rival, ali to nije znala da iskoristi, a na konferenciji za medije posle derbija trener crveno-belih Vladan Milojević osvrnuo se, iz njemu znanih razloga, i na stvari koje su samo posredno vezane za fudbal u Srbiji.

"Sada ću da kažem i neću više, ovaj scenario je viđen. Od početka se pravi negativna atmosfera prema nama, titula nameštena, da je jedan klub potlačen, država mu ne pomaže, pljuvanje prema predsedniku. Pravljenje pokreta samo da se napravi da je neko ugrožen, a neko povlašćen. Da je nama neko poklonio, dao, taj scenario je već viđen. Nije slučajno, gde god da se igra i šta uradimo izgleda tako. Ajde da probaju nešto drugo da urade", rekao je Milojević.

"Pokušavam da pustim dokle će da ide. Opet bi bilo kako je neko ugrožen, kako je trebalo da bude žuti karton. Kako ptičice cvrkuću, kako sila Boga ne moli. Ne pričamo o fudbalu. Ja izađem i kažem 'Pogrešio sam', taktika, živa igra, lako je biti general posle utakmice", istakao je trener Crvene zvezde.

Partizan je zadržao prvo mesto na tabeli sa 60 bodova, dok je Crvena zvezda druga sa 59.

"Da se ne pravimo. Hajde da pričamo kako jeste. Od početka prvenstva je stalno neki povik, neko osporavanje. Ovde se stvara slika u javnosti, koju neću da dozvolim. Ne mogu ja to da dopustim, ali mogu da kažem mišljenje. Kada neko ima to je sve pošteno, a kada nema, šta se radi. Taj medijski hibridni rat se vodi, vodi se kampanja. Danas nismo pobedili, što nismo pobedili? Hajde da ne pričamo, rekao sam što sam rekao. Pitajte me šta je bilo lepo u derbiju", naveo je Milojević.

Duljaj: Moji igrači su heroji

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj, s druge strane, izjavio je da derbi nije bio dosadan i dodao da su igrači crno-belih za njega pravi heroji.

"Uvek kada ostanete bez igrača menja se ono što ste zamislili. Najbolji akteri su bili fudbaleri i navijači na obe strane. Utakmica nije bila dosadna, bilo je šansi na obe strane. Imali smo dosta igrača koji su izašli na teren bez treninga. Postigli su dva gola zasluženo iz prekida, mi smo dva iz igre. Mogu slobodno da kažem da su igrači Partizana za mene bili pravi heroji", rekao je Duljaj na konferenciji za medije.

Utakmicu između Zvezde i Partizana sudio je Pavle Ilić.

"Znate moj stav, bez obzira na sve, ne želim da komentarišem suđenje. To sam rekao od prvog dana kad sam preuzeo Paritzan. Nema potrebe da ja komentarišem", dodao je trener Partizana.

Duljaj je prokomentarisao izmenu Bibarsa Natha u 63. minutu pri vođstvu Partizana od 2:1.

"Imali smo problem sa Zahidom, koji se žalio na zadnju ložu. On ima problem poslednjih sedam dana. Morao sam da pojačam sredinu i da ostavim igračima u napadu više prostora za kontre. Imamo izuzetno brza krila kao što su Aldo, Severina, Goh i naravno smo imali i Saldanju dok je bio na terenu. Par igrača je sa par treninga odigralo ovu utakmicu i iz tog prostog razloga sam morao da ih menjam, jer su počeli da padaju u drugom poluvremenu", istakao je Duljaj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()