Infantino želi da se Mundijali igraju svake tri godine

Prvi čovek Fife je ohrabren uspehom Mundijala u Kataru, pošto je prvo zimsko SP donelo FIFA prihod od sedam milijardi evra

20.12.2022. 11:44
  • Podeli:
Gianni Infantino._profimedia-0745000608-639c6fa466993.webp Foto: Profimedia

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino želi da se Svetsko prvenstvo od 2030. održava svake tri godine, prenosi Dejli mejl.

Britanski mediji navode da je Infantino ohrabren uspehom Mundijala u Kataru, pošto je prvo zimsko SP donelo FIFA prihod od sedam milijardi evra.

"Infantinov plan je da se SP igra svake tri godine, a da u međuvremenu budu održani kontinentalni šampionati i Svetsko klupsko prvenstvo. Infantino je odlučio da se Mundijali od 2030. više ne igraju na svake četiri godine", navodi britanski list.

Infantino bi u martu 2023. trebalo da bude ponovo izabran za predsednika FIFA-e, a na ovoj funkciji ostaće najmanje do 2027. godine. Britanski mediji tvrde da Švajcarac planira da se kandiduje i 2027. kako bi bio na čelu svetske "kuće fudbala" do 2031.

"Infantino planira od 2030. promene u organizaciji Mundijala, koji će ubuduće biti organizovan na svake tri godine. Kalendar velikih takmičenja do 2030. je već isplaniran, a Infantino ima dovoljno vremena da pripremi promene u organizaciji SP", zaključuje britanski list.

SP 2026. biće održano u Meksiku, SAD i Kanadi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()