Inzagi nakon ispadanja ponosan na momke: Ekipa nije navikla da gubi

Atletiko je nakon penala prošao dalje

14.03.2024. 12:30
  • Podeli:
Simeone Inzagi AP PhotoManu Fernandez_Tanjug-65f2d31cbe3f7.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Tanjug

Trener fudbalera Intera Simone Inzagi izjavio je da izabranici milanskog kluba nisu navikli da gubi utakmice i istakao da je ponosan na igrače iako su eliminisani od madridskog Atletika u osmini finala Lige šampiona, prenose italijanski mediji.

"Ovo boli, atmosfera u svlačionici je bila razočaravajuća. Boli što smo četvrtfinale LŠ imali u džepu, bili smo bolji protivnik u oba meča. Trebalo je ubedljivije da pobedimo u prvoj utakmici. U Madridu smo imali previše šansi, od kojih smo samo jednu realizovali. Nismo ostali koncentrisani pošto smo poveli 1:0, jer smo odmah primili gol i pustili ih da se vrate. I u produžecima smo stvorili tri šanse.", rekao je Inzagi.

Inter je prošle sezone u finalu Lige šampiona poražen od Mančester sitija 1:0.

"Nismo poraženi na poslednjih osam utakmica, morali smo bolje da reagujemo u pojedinim trenucima, ali šta je tu je. Rekao sam fudbalerima da sam ponosan i da oni mogu da budu ponosni na sebe i način na koji su igrali ove sezone u Ligi šampiona. Ova ekipa nije navikla da gubi", dodao je trener milanskog kluba.

Inter se ubedljivo nalazi na prvom mestu na tabeli Serije A sa 75 bodova iz 28 utakmica. 

"Ovo nam je prvi poraz u sezoni u Ligi šampiona, moglo je da bude drugačije. Ispali smo, tužni smo, ali idemo uzdignute glave. Sada želimo da završimo posao u italijanskom prvenstvu", zaključio je Inzagi.

Standings provided by Sofascore

Atletiko je u regularnom delu meča pobedio 2:1 u revanšu osmine finala Lige šampiona. Međutim, pošto je u prvoj utakmici bilo 1:0 za Inter, pa je u ukupnom plasmanu rezultat bio nerešen - ekipe su morale u produžetke.

Pošto ni posle produžetaka nije bilo promene rezultata, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Oblak je u penal seriji zaustavio udarce Aleksisu Sančesu i Dejviju Klasenu, dok je Lautaro Martinez šutirao preko gola.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()