Ispratili Murinja, doveli De Rosija: Legenda Rome sela na klupu prvog tima

Ne znam drugi put osim posvećenosti, svakodnevnih odricanja i davanja svega šta imam, rekao je čuveni Italijan

16.01.2024. 14:39
  • Podeli:
Daniele de Rosi-65a681d840203.webp Foto: Profimedia

Legenda je zamenila legendu na mestu trenera Rome. Italijanski klub je ispratio velikog Žozea Murinja posle tri sezone, a na klupu Vučice doveo svog čuvenog, bivšeg, igrača Danielea de Rosija

Njegova prva utakmica u Seriji A biće protiv Verone, u subotu, na Olimpijskom stadionu u Rimu.

“Srećni smo što smo u mogućnosti da imenujemo Danielea De Rosija za glavnog trenera, jer smatramo da vođstvo i ambicija koji su ga uvek krasili mogu da doprinesu u postizanju naših ciljeva do kraja sezone” rekli su Den i Rajan Fredkin. "Bili smo svesni Danieleove neraskidive veze sa klubom, ali nas je njegov entuzijazam zbog prihvatanja pozicije u narednih nekoliko meseci još više uverio u njegovu sposobnost da bude vođa igrača i ponosni predstavnik vrednosti kluba. Dobrodošao kući, Daniele”, poručili su iz Rome.

De Rosi se vraća u Romu - u klub u kom je kao igrač proveo 18 godina.

Rođen je u Rimu i prošao klupsku akademiju Rome. Pridružio se klubu još kao kao tinejdžer 2000. godine, a debi u prvom timu imao je 2001. i brzo se uklopio, da bi s vremenom postao jedan od najboljih veznih igrača na svetu.

“Želeo bih da se zahvalim porodici Friedkin što mi je poverila odgovornost i dala ulogu glavnog trenera Rome. Sa moje strane ne znam drugi put osim posvećenosti, svakodnevnih odricanja i davanja svega šta imam kako bismo se suočili sa izazovima koji nas čekaju. od sada do kraja sezone", rekao je De Rosi.

De Rosi je u dresu Vučice upisao 616 nastupa i postigao 63 gola u svim takmičenjima, zauzimajući drugo mesto sa brojem nastupa za Romu. 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()