Istorijska titula: Fudbaleri Fluminensea savladali Boku i osvojili Kopa Libertadores

Brazilski sastav posle produžetaka prigrlio trofej, prvi u svojoj istoriji

05.11.2023. 07:55
  • Podeli:
fluminese tanjug ap-65473c37ccd3e.webp Foto: Tanjug/Ap/Alexandre Brum

Fudbaleri brazilskog Fluminensea osvojili su prvu titulu Kopa Libertadores u istoriji, pobedom u finalu nad argentinskom Bokom Juniors sa 2:1 posle produžetaka.

Brazilski tim je u sjajnom finalu 64. izdanja prestižnog takmičenja Južne Amerike na legendarnoj "Marakani" pred 75.000 gledalaca poveo u 36. minutu pogotkom veterana Hermana Kanoa.

Boka Juniors uspeva u drugom poluvremenu u 76. minutu da izjednači pogotkom Luisa Advinkula pa se otišlo u produžetak.

U 99. minutu mladi napadač Fluminezea Džon Kenedi postiže pogodak kojim svom timu obezbeđuje osvajanje trofeja.

Fluminense je tako došao do prve titule Kopa Libertadores u istoriji i nastavili dominaciju klubova iz Brazila koji su neprikosnoveni već petu sezonu uzastopno. Prethodno su po dva puta najbolji bili Flamengo i Palmeiras.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()