Istorijski uspeh Sitija: Trofej Lige šampiona odlazi u Mančester

Jedini gol, kojim je Tim Pepa Gvardiole postao je 23. prvak Evrope, šesti iz Engleske, postigao je Rodri u 68. minutu

10.06.2023. 22:57
  • Podeli:
Mančester Siti_Finale Lige šampiona_Foto Tanjug_AP Photo_Thanassis Stavrakis (2)-6484e519649e9.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Thanassis Stavrakis

Fudbaleri Mančester Sitija prvi put u istoriji postali su prvaci Evrope, pošto su u finalu Lige šampiona savladali Inter 1:0 (0:0).

Pred prepunim tribinama "Ataturk stadiona" u Istanbulu jedini gol postigao je Rodri u 68. minutu.

Tim Pepa Gvardiole postao je 23. prvak Evrope, šesti iz Engleske, a ujedno je kompletirao "tripletu", jer su već osvojili Premijer ligu i FA kup. Time su ponovili podvig komšija iz Mančester Junajteda iz 1999. godine.

Inter je veći deo meča "parirao" favorizovanom Sitiju, posebno posle izlaska Kevina De Brujnea u 36. minutu zbog povrede.

Neposredno pre primljenog gola dobru šansu imao ne Lautaro Martinez, posle vođstva Sitija prvo je Federiko Di Marko pogodio prečku.

Najveću šansu za izjednačenje i produžetke propustio je "rezervista" Romelu Lukaku u 88. minutu, kada je sa pet metara glavom šutirao pravo u golmana Edersona.

Gvardiola je treći put kao trener osvojio Ligu šampiona, ali prvi put posle odlaska iz Barselone i bez Lionela Mesija.

Pre dve godine Siti je u finalu poražen od Čelsija (1:0), ali sada je u Istanbulu konačno ostvario san bogatih arapskih vlasnika i postao prvak Evrope.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()