Italija baš oslabljena u kvalifikacijama: I Kijeza morao da se povuče iz reprezentacije

Azure pored sumnje u klađenje potresaju i povrede

13.10.2023. 15:42
  • Podeli:
Federiko Kijeza-64c7a4d6d8ddc.webp Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Italije biće lišena pomoći povređenog Federika Kijeze u naredna dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. koje se sledećeg leta održava u Nemačkoj.

Kijeza se povukao iz kampa reprezentacije u Kuverćanu jer je utvrđeno da povreda mišića zbog koje nije igrao prošlog vikenda za Juventus, takve prirode da iziskuje dužu pauzu.

Krilni napadač Juventusa tako neće moći da pomogne saigračima u meču protiv Malte u Bariju, kao ni u utorak protiv Engleske u Londonu, na stadionu "Vembli". 

Povreda Kijeze nije jedini problem za selektora Azura Lućana Spaletija, pošto protiv Malte neće moći da igra ni vezista Lacija Matija Zakanji. Italijanski mediji tvrde da je povreda lakše prirode i da će Zakanji biti spreman za meč protiv Engleske. 

Skor na tabeli

Aktuelni evropski šampion Italija je propustio prethodni Mondijal u Kataru, a u opasnosti je i da ostane bez mogućnosti da brani kontinentalnu titulu, jer je trenutno na drugom mestu grupe C sa sedam bodova iz četiri meča.

Isti broj bodova imaju i Ukrajina i Severna Makedonija, ali i meč više. Italija do kraja kvalifikacija ima izuzetno težak raspored jer gostuje Engleskoj i Ukrajini, pa bi joj u slučaju oba poraza bile nedovoljne pobede kod kuće protiv Malte i Severne Makedonije. Plasman na EURO će obezbediti dve prvoplasirane selekcije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()