Italija i Turska podnele zajedničku kandidaturu za organizaciju EP

Konačna odluka o domaćinima dva Evropska prvenstva biće u oktobru

28.07.2023. 12:55
  • Podeli:
UEFA foto Profimedia-640339cca336b.webp Foto: Profimedia

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je da su Italija i Turska povukle pojedinačne kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2032. godine i podnele novu, zajedničku.

Italijanski mediji javljaju da je to strateški potez Saveza Italije i Turske da bi izvesno dobili organizaciju Evropskog prvenstva 2032. godine, jer pojedinačno ne bi dobili organizaciju 2028. godine.

Pošto su se Italija i Turska zvanično povukle iz kandidature za EURO 2028, sad je gotovo izvesno da će se Evropsko prvenstvo za pet godina igrati u Engleskoj, Severnoj Irskoj, Škotskoj, Velsu i Irskoj, državama koje su podnele zajedničku kandidaturu.

UEFA će konačnu odluku o organizatorima EP 2028. i 2032. godine doneti 10. oktobra na sastanku Izvršnog komiteta. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()