Italija pobedila, al' se nije proslavila: Albanci namučili "azure" na početku Evropskog prvenstva

U prvom meču grupe B nije bilo preterane neizvesnosti - Španija je neočekivano lako pobedila Hrvatsku (3:0)

15.06.2024. 22:58
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija italije albanije - 15 jun 2024 - foto Reuters (1)-666dfeebd724f.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Italije su trijumfalno započeli odbranu titule na Evropskom prvenstvu pobedivši Albaniju u Dortmundu sa 2:1 (2:1). Strelci su bili Bastoni u 11. minutu i Barela pet minuta kasnije.

Počelo je pravim šokom, Albanija je povela posle samo 22 sekunde utakmice. Dimarko je loše izveo aut, lopta je došla do Bajramija koji je savladao Donarumu. Ovo je bio najbrži gol u istoriji na prvenstvima Evrope.

Na krilima uvodnog gola Albanci su napali, ali čim se Spaletijeva četa oslobodila pristiska gledali smo samo jednu reprezentaciju na terenu. Italijani su u potpunosti kontrolisali meč, a da su Skamaka i Fratezi bili malo prisebniji u stopostotnim prilikama, Albanci bi doživeli potpunu katastrofu.

Međutim, "azuri" u nastavku nisu bili naročito angažovani. Znatno je opao ritam u drugom poluvremenu, mada su Italijani bili opasniji rival, a preko Kjeze su i mogli do još nekog gola.

Foto: Reuters

Igra koja nije baš bila na nivou evropskog šampiona zato je mogla da bude kažnjena - Albanija je umalo stigla do šokantnog boda - Manaj je u 90. minutu izašao sam ispred Donarume, ali mu je golman PSŽ-a odbranio udarac. Na kraju, utisak je da su Italijani teže nego što se očekivalo savladali totalnog autsajdera, a po viđenom u finišu, mogli su da dožive i neprijatno iznenađenje.

Italija se ovom pobedom pridružila Španiji na čelu Grupe B, obe reprezentacije imaju po 3 boda, dok su Hrvatska i Albanija na začelju bez osvojenih bodova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()