Italijani bez karte za Mundijal: Makedonci pokvarili planove Manćinijevom timu

Nekadašnji igrač Palerma je, upravo na Siciliji, srušio snove domaćinu koji drugi put za redom neće učestvovati na Svetskom prvenstvu

25.03.2022. 10:31
  • Podeli:
italija-sjeverna-makedonija-profimedia.jpg

Koliko fudbal može da bude nepredvidiv pokazano je na stadionu "Renco Barbera" na Siciliji. Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije svaladala je na Siciliji, u kvalifikacijama za Mundijal 2022, ubedljivog favorita Italiju sa 1:0 i plasirala se u finale baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru. 

U Palermu poraz Auzura, u sportskom svetu šok, na Apeninima muk. Ekipa Roberta Manćinija se ovome nije nadala ni u teoriji, ali joj je iznenađenje stiglo u nadoknadi vremena golom Aleksandra Trajkovskov.  

Ovaj izgubljeni meč od autsajdera (očigledno samo na papiru) ne donosi samo poraz, nego i drugo Svetsko prvenstvo, za redom, bez Italije - aktuelnog evrospkog prvaka. Ako se uzme u obzir da je domaćin u Palermu imao čak 32 šuta ka golu Makedonije (četiri u okvir), a gost ukupno četiri onda je tuga još jača.  

Italijani su bili raspoloženi za igru. Prvu ozbiljnu priliku imao je Domeniko Berardi, nakon 20 minuta igre. Isti igrač je pokušao da ugrozi gol Makedonije i deset minuta kasnije, šutom u šesnaestercu, ali mu je čuvar mreže Stole Dimitrievski osujetio nameru. Do kraja poluvremena pokušao je svoj tim da dovede do prednosti i Ćiro Imobile, ali nije mu pošlo za nogom...

Italija je pretila preko Berardija i u drugom pluvremenu. Igralo se otvoreno, ali bez golova sve do 90. minuta. Onda je sudija produžio utakmicu za nekoliko minuta, a umesto produžetaka Aleksandar Trajkovski je u 92. minutu šutnuo iz velike udaljenosti pri čemu je golman Đanluiđi Donaruma ostao nemoćan. Reprezentativac Severne Makedonije je postigao gol za istoriju, kojim je ugasio italijanske snove i probudio nove nade svoje zemlje.

Zanimljivo je da je baš Trajkovski na stadionu "Renco Barbera" proveo četiri sezone u dresu Palerma. 

Severna Makedonija će u finalu baraža za SP 2022 igrati protiv Portugala.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()