Iz Nemačke poručuju da je saga gotova: Pavlović izabrao "Pancere"

Već dugo traje velika borba

12.03.2024. 12:12
  • Podeli:
Aleksandar Pavlovic Nemačka Profimedia-65f0295a037c6.webp Foto: Profimedia

Dugo se vodi borba između Fudbalskih saveza Srbije i Nemačke oko angažovanja mladog veziste Bajerna Aleksandra Pavlovića. Međutim, sukob je, navodno, pripao "Pancerima" pošto "Bild" javlja da će selektor Julijan Nagelsman na spisak za martovske pripreme uvrstiti fudbalera rođenog 2004. godine u Minhenu.

"Trenutno stanje je takvo da će Aleksandar Pavlović ovog meseca dobiti poziv u seniorsku reprezentaciju Nemačke za prijateljske utakmice protiv Francuske i Holandije. Razlozi zašto je Julijan Nagelsman odlučio da ga pozove su fenomenalne igre u dresu Bajerna, ali i činjenica da Srbija pokušava da ga nagovori da igra za njih i da bude deo tima koji igrati na Evropskom prvenstvu", piše "Bild".

Ako bi prihvatio poziv, Aleksandar Pavlović bi 23. marta imao priliku za debi protiv Francuske u prijateljskom susretu, a Nemci tri dana kasnije igraju i protiv Holandije.

Drugim rečima, borba i želja Stojanovića i Stojkovića, pregovori i razgovori nisu urodili plodom. Šansa delegacije Fudbalskog saveza Srbije bio je Pavlovićev otac, Srbin, ali to, izgleda, nije bilo presudno, pošto "Bild" javlja da je mladi fudbaler na spisku "Pancera". 

Želeo je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi mladog vezistu Bajerna u redovima Srbije, pa je tim iz Fudbalskog saveza Srbije boravio u Nemačkoj. Zaključak delegacije po povratku iz Minhena bio je da Pavlović čeka završetak Evropskog prvenstva kako bi ozvaničio odluku i odabir čije reprezentativne boje namerava da nosi.

"Bild" javlja da će već u martu Aleksandar Pavlović debitovati za nacionalni tim Nemačke, kao zamena za Leona Gorecku. Selektor Julijan Nagelsman je rešio da iskoristi priliku i "osigura" 19-godišnjeg defanzivnog vezistu.

Upravo je Gorecka, umesto kog bi fudbaler srpskog porekla trebalo da dobije šansu, komentarisao kako Pavlović treba da igra za Nemačku: 

"Svako odlučuje za sebe. Ali, ako bih morao da mu dam savet, ja bih na njegovom mestu odabrao Nemačku. Trenutno igra sa dosta slobode, a to je i za mene zaista sjajno. Zabavno je videti kako uživa u svakoj sekundi na terenu", kazao je iskusni fudbaler za mlađeg saigrača iz Bajern Minhena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()