Jelić nakon ispadanja Zvezde: Cilj je da budemo stalni član Lige šampiona

Utisak je da smo mogli i više, iako u nekim trenucima nismo imali ni sportske sreće, smatra direktor škole

14.12.2023. 12:29
  • Podeli:
Nikola Jelić-657ae2af370c5.webp Foto: FK Crvena zvezda

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić , nakon ispadanja crveno-belog tima iz Lige šampiona, smatra da su mladi fudbaleri propustili šansu da pobede Mančester siti i istakao da očekuje da njegov tim bude stalni učesnik elitnog takmičenja.

"Bili smo, ne ravnopravni, nego bolji od Mančester sitija, što je velika stvar. Imali smo šanse, očigledne situacije koje smo trebali da rešimo i povedemo sa dva gola prednosti, ali to je fudbal. Očekujem da ispravimo te greške i da sledeće sezone budemo bolji. Naravno, vidim Zvezdu u LŠ za mlade kao stalnog učesnika", rekao je Jelić, prenosi zvanični sajt kluba. 

"Najbolje bi bilo da se i prvi tim kvalifikuje, pa da na taj način igramo grupnu fazu, jer su protivnici atraktivniji, a akademije kvalitetnije. Kroz grupnu fazu se upoređujemo sa najboljima i znači više za iskustvo svih nas", dodao je Jelić.

On se osvrnuo na utakmicu protiv Mančester Sitija i istakao da je Zvezda zaslužila da osvoji i koji bod više.

"Odigrali smo zaista dobru utakmicu u kojoj smo diktirali tempo. Bilo je trenutaka gde smo padali i nismo bili dobri, ali smo mlađi od rivala, i to igra veliku ulogu u juniorskom fudbalu. Apsolutno sam zadovoljan i čestitam Nenadu Milijašu, stručnom štabu i naravno igračima na sjajnom meču protiv engleskog tima. Osvojili smo četiri boda, a utisak je da smo mogli i više, iako u nekim trenucima nismo imali ni sportske sreće. U Lajpcigu smo odigrali odličnu utakmicu recimo i trebali smo da pobedimo, a onda preokret u finišu. Od svih utakmica, jedino nisam zadovoljan prvim poluvremenom u Bernu. Sve ostalo je bilo dobro", istakao je Jelić.

Direktor Zvezdine škole istakao je da je ponosan na mlade fudbalere Crvene zvezde Jovana Mijatovića i Kostu Nedeljkoviću

"Ponosni smo što su Mijatović i Nedeljković krenuli Ligu šampionu sa nama, a sada su standardni u prvom timu i to je naša najveća satisfakcija. Tu je takođe i Šljivić, pa i Vukojević, Milosavljević i Maksimović koji su nedavno debitovali za prvi tim. No, to je u školi za nas normalno i time se ne zadovoljavamo. Naš cilj je da se dečaci ustale u prvom timu, da imaju minutažu i da idu putem koji su prošli Mijatović i Nedeljković. Oni su momci sada standardni prvotimci", zaključio je Jelić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()