Još jedan fudbaler dobio evropsko državljanstvo: Kanga postao Srbin

U drugom mandatu igranja za Crvenu zvezdu Gabonac je tražio državljanstvo

21.12.2021. 12:55
  • Podeli:
Gelor Kanga Foto Bane T Stojanović Pixsell (1).jpg Foto: Bane T. Stojanović/Pixsell

Još jedan fudbaler sa radnom dozvolom u Beogradu dobio je srpsko državljanstvo. Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga postao je državljanin Srbije.

"Prima se u državljanstvo Republike Srbije Gelor Vilijam Kanga Kaku rođen 1. septembra 1990. godine, u mestu Ojem, Republika Gabon, državljanin Republike Gabon", objavljeno je u Službenom glasniku.

Kanga je u dva navrata potpisivao ugovor na stadionu "Rajko Mitić". Prvi put stigao je na "Marakanu" 2016. još u vreme trenera Grofa Božovića. Otišao je 2018. da bi se vratio 2020. U dresu Crvene zvezde igrao je ukupno 82 puta.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()