Junak Srbije Srđan Babić: Bio sam bolestan, ali sam se odazvao pozivu Srbije

Drago mi je da smo baš mi postigli ovaj veliki uspeh, kaže strelac drugog gola na meču sa Bugarskom

20.11.2023. 15:40
  • Podeli:
Srđan Babić-655b6c5d28394.webp Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Tanjug

Junak Srbije, na odlučujućem poslednjem meču kvalifikacija za EP, mogao je da bude Dušan Vlahović. Ali kada je napadaču Srbije poništen gol, za izjednačenje (2:2), zbog ofsajda oduzeta mu je i glavna uloga... 

Međutim, dokazali su momci da među Orlovima ima više uzdanica pa je strepnju domaćina u Leskovcu, prekinuo Srđan Babić, golom glavom posle odlično izvedenog kornera nekoliko minuta pre kraja meča sa Bugarskom. Taj gol je odlučio redosled na tabeli u Grupi H, odnosno putnike za Nemačku, na Evropsko prvenstvo 2024.  

"Bio sam bolestan. Preskočio sam utakmicu u klubu, kao i prijateljsku sa Belgijom. Sa velikom željom sam se odazvao pozivu u reprezentaciju Srbije i dao sve od sebe. Čestitam celoj ekipi, celoj reprezentaciji, stručnom štabu. Ovo je veliki uspeh jer 24 godine nismo bili na EP i drago mi je da smo to sada mi uradili", rekao je Babić.

U Nemačku se pakuju selekcija Mađarske, kao prvoplasirana i reprezentacija Srbije, kao drugoplasirana. 

Evropsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 14. jula naredne godine u Nemačkoj.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()