Juventus doveo Timotija, sina jednog od najboljih igrača u istoriji Serija A

Ovaj transfer je stigao kao iznenađenje

02.07.2023. 14:05
  • Podeli:
timothy weah_foto_TW-64a14b019be6d.webp Foto: Twitter/@USMNT

Italijanski klub Juventus pojačao je svoje redove sa igračem koji u genima ima fudbalsku magiju. Na "Alianc stadion" stigao je Timoti Vea (23), sin čuvenog fudbalera, nekadašnjeg najboljeg igrača sveta, Žorža Vea koji važi za jedog od najboljih golgetera koje je Serija A ikada imala. 

Tim iz Torina, za ovaj transfer, platio je obeštećenje francuskom Lilu od 14.000.000 evra.

Ovaj transfer je stigao kao iznenađenje jer mladi američki reprezentativac nema sjajnu sezonu iza sebe. U ligi i kupu Francuske odigrao je 32 utakmica i upisao samo dve asistencije. Dosta bolju partiju imao je u nacionalnom timu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Juventus veruje da im Timoti Vea, koji igra na poziciji desnog beka, može pomoći na više različitih načina, a ono što ga krasi jeste njegova brzina. 

Wea je fudbalsku karijeru počeo u PSŽ, posle čega je igrao u Seltiku, da bi se odatle preselio u Lil, gde je proveo četiri sezone i odigrao 107 utakmica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()