Juventus stigla kazna: Staroj dami oduzeto 15 bodova

Oduzimanjem bodova došli su na sredinu tabele, što je katastrofa, s obzirom na to da sada neće izboriti ni jedno evropsko takmičenje

20.01.2023. 23:51
  • Podeli:
juventus-reuters.jpg

Federalni sud u Italiji prihvatio je zahtev tužilaštva za novim otvaranjem procesa protiv Juventusa zbog navodnog falsifikovanja podataka.

Tako je klub iz Torina je kažnjen oduzimanjem 15 bodova. Osim kazne klubu, koju će najviše osetiti igrači prvog tima, suspenzije iz fudbala dobili su sada već bivši čelni ljudi Stare dame.

Bivši sportski direktor kluba Fabio Paratici dobio je dve i po godine suspenzije, dve godine dobio je bivši predsednik kluba Andrea Anjeli, kao i Maurizio Arivabene, sadašnji direktor Totenhama, ne tako davno Juventusa.

Kaznu je dobio i Federiko Ćerubini, bivši direktor fudbala u klubu i to na 16 meseci. Sledećih osam meseci nikakvu funkciju u fudbalu neće smeti da obavlja ni bivši igrač i podpredsednik kluba Pavel Nedved.

Sa još 20 utakmica do kraja ove sezone, Juve je trenutno treći u Serije A, sa 10 bodova zaostatka za vodećim Napolijem.

Oduzimanjem bodova došli su na sredinu tabele, što je katastrofa, s obzirom na to da sada neće izboriti ni jedno evropsko takmičenje naredne sezone.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()