Kan: Zabranili su mi da dođem u Keln i da slavim sa igračima

Nije istina da sam besneo kada sam dobio otkaz, napisao je legendarni nemački golman

28.05.2023. 12:35
  • Podeli:
Hasan Salihamidžić i Oliver Kan-644106c6757c2.webp Foto: Profimedia

Legenda nemačkog fudbala i Bajerna Oliver Kan dobio je otkaz na mestu predsednika UO minhenskog kluba, a sa njom i zabranu prisustva na utakmicu u Kelnu, kao i dolaska na proslavu šampionske titule.  

Čuveni golman je odmah posle utakmice poslednjeg kola Bundeslige reagovao je i obratio se javnosti preko društvrenih mreža:

"Neverovatno. Veliki komplimenti i čestitke momci. Uvek sam vam isto govorio. Uvek dajte sve od sebe do kraja i nikada ne odustajte. Neverovatno sam ponosan na vas i ovo dostignuće. Voleo bih da slavim sa vama, ali nažalost ne mogu da budem uz vas jer mi je klub zabranio. Radujem se sledećoj sezoni. Bićemo prvaci Nemačke po 12. put. Hajde da slavimo".

"Bild" je objavio da je Bajern zabranio Kanu da putuje na meč u Keln, jer je u petak navodno burno reagovao na vest o otkazu. Predsednik Bajerna Herbert Hajner je potom izjavio da Kan nije putovao na meč u Keln, jer "nije najbolje primio odluku o otkazu". 

"Nije istina da sam besneo kada sam dobio otkaz. Herbert Hajner me pozvao u petak i saopštio mi je odluku. Bio je to jedan miran razgovor zasnovan na činjenicama. Samo sam se pitao zašto je Bajern doneo tu odluku", napisao je Kan na svom Tviter nalogu. 

Bajern je uoči poslednjeg kola Bundeslige imao dva boda manje od Dortmunda.

"U subotu ujutru sam dobio poruku da mi je zabranjeno da prisustvujem meču u Kelnu. Mirno sam prihvatio i tu odluku. Naravno da sam razočaran, ali srećan sam zbog ove titule i zbog ekipe, trenera i naših navijača", dodao je Kan.

Rasplet oko otkaza

Prvi čovek Bajerna Herbert Hajner je obrazložio da je smena Kana i sportskog direktora Hasana Salihamidžića odlučena u petak u nadzornom odboru kluba, ali je naglasio: 

"Za nas je bilo važno da to saopštimo tek posle utakmice (kada je Bajern pobedio Keln sa 2:1 da bi osvojio Bundesligu)“, rekao je Hajner."Dogovor je bio da želimo da se sto posto koncentrišemo na sport i titulu. Sada smo to preneli ekipii".

Trener Tomas Tuhel priznao je da je od petka znao za odluku nadzornog odbora. 

"Saznao sam to u petak, u subotu je saznala i svlačionica. Hasan me je pozvao pre osam nedelja i ubedio da preuzmem tim", rekao je trener Bajerna koji je na klupi zamenio Julijana Nagelsmana, ali je od tada do kraja sezone "potrošio" deset bodova prednosti koje je Bajern imao u trenutku smene trenera.

Nastup tima pod Tuhelovim vođstvom bio je pun uspona i padova. Ispali su u Kupu Nemačke i Ligi šampiona i imali loše nastupe u Bundesligi, ali su je na kraju izvukli sa titulom zbog egal meča Borusije Dortmund.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()