Kantona: U Engleskoj bih navijao za drugoligaša, jer nije prodao dušu

Napuštanjem "Hajberija" Arsenal je izgubio dušu. Ne znam zašto veliki klubovi to rade, pita se poznati kritičar modernog fudbala

15.01.2023. 12:48
  • Podeli:
Erik Kantona-63c3e823eab49.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji reprezentativac Francuske i legenda Mančester junajteda Erik Kantona iznova je govorio o svom negodovanju modernog fudbala, ali se osvrnuo i na situaciju u Premijer ligi, kao i na Kristijana Ronalda dok je boravio među Crvenim đavolima.

"Osećam da ako bih živeo u Engleskoj, navijao bih za klub iz druge lige. Tamo je vlada stara atmosfera, a i ja sam star. Star sam i glup, ali volim fudbal i atmosferu na utakmicama", rekao je legednarni Francuz i kritičar modernog fudbala. 

Dotakao se nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i trenutnog stanja u fudbalu

"Ne znam zašto klubovi prodaju svoje duše. Na primer, Arsenal. Napustili su "Hajberi" zbog sponzora i mislim da su tako izgubili dušu.

Govorio je Erik Kantona i o aktuelnoj situaciji u Engleskoj, odnosno klubovima i poretku u Premijer ligi.

"Voleo bih da vidim da Mančester junajted osvaja trofeje. Znam da je u Engleskoj teže osvojiti trofeje, jer ima mnogo jakih klubova, ali opet Junajted bi mogao opet na vrh. U Španiji, na primer, imate Real Madrid i Barselonu, i u 95 odsto situacija, jedan od njih će osvojiti titulu. Pogledajte Liverpul. Trebalo im je 30 godina da osvoje titulu", rekao je Kantona.

Kantona o slučaju Kristijano Ronaldo

Bivši francuski igrač video je nedostatke u Kristijanovom stavu u Junajtedu. "Mislim da još uvek ne shvata da nema 25 godina...".

"Vratio se Ronaldo u Junajted koji nije bio isti onaj koji je napustio. On ne shvata da su se stvari promenile. Možda je bio iznenađen što se toliko stvari promenilo. Postoje dve vrste igrača: oni koji želi da igraju svaku utakmicu jer i dalje misle da ima 25 godina i oni koji shvataju da nemaju 25 godina i da su tu da pomognu mladim igračima, znaju da neće igrati svaku utakmicu, ali znaju da će igrati neke.

Postoje igrači koji pomažu novajlijama, kao što Ibrahimović to radi sa Milanom, Rajan Gigs ili Maldini su to radili dok su bili u Milanu. Ali mislim da Kristijano Ronaldo nije shvatio i još ne shvata da nema više 25 godina. On je stariji i trebalo bi da shvati da umesto da bude nesrećan što ne igra svaku utakmicu, kaže: „Dobro, nemam 25 godina, ne mogu da igram svaku utakmicu, ali ću pomoći mladima i prihvatiti da je to moja situacija.

Ne mogu da trčim tako brzo kao kada sam imao 30 godina, moram to da prihvatim. To je isto kao sa prihvatanjem da ću jednog dana umreti. Teško je, ali moramo to da uradimo radi mira. Kraj karijere je kao umiranje. Tada mora da se započne nešto drugo, od nule. A pre nego što umreš, stariš i moraš da prihvatiš da stariš. Ne možete više da radite stvari koje ste radili kao mladi“, rekao je Erik Kantona, a prenose španski mediji.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()