Klinsman: Ukinuti kovid pravilo o pet izmena na utakmici

Bivši fudbaler i selektor Nemačke smatra da pravilo može da bude i kontraproduktivno za trenere

16.07.2024. 11:52
  • Podeli:
Jürgen Klinsmann-profimedia-1667749859734.webp Foto: Profimedia

Nemački fudbaler i trener Jirgen Klinsman pozvao je čelnike FIFA i UEFA da ukinu pet izmena na utakmicama i vrate na tri kako je bilo sve do izbijanja pandemije koronavirusa. 

"To je kovid pravilo, a kovid je gotov. Vratio bih se na tri zamene i timove od 23 igrača za velika takmičenja. Razumem da je pravilo bilo neophodno pre tri godine, ali kovid je gotov", rekao je doskorašnji selektor Južne Koreje u intervjuu za engleski dnevnik "San" (The Sun).

Bivši fudbaler i selektor Nemačke smatra da pravilo o pet izmena može da bude i kontraproduktivno za trenere. 

"Sad je problem za nas trenere što sa pet dozvoljenih rezervi uvek mislite da možete da ubacite sveže noge. Ali mislim da čak i ako igrač ima 'umorne' noge još uvek može apsolutno da napravi razliku na terenu", dodao je Klinsman.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()