Klop govorio o potencijalnim naslednicima: Nova generacija trenera je već uveliko prisutna

"Dinosaurusi" neće raditi još dve decenije

18.02.2024. 09:44
  • Podeli:
klopp zubar x com-65bcfac086fb7.webp Foto: Screenshot

Trener Jirgen Klop, koji na kraju sezone odlazi iz Liverpula i još ne zna sa sigurnošću ko bi mogao da ga zameni, oduševljen je radom Ćabija Alonsa, trenera Bajer Leverkusena, za koga mnogi misle da je njegov naslednik.

Leverkusen je trenutno prvi na tabeli Bundeslige sa 55 bodova, pet više od drugoplasiranog Bajerna.

Alonso je tokom prošle sezone preuzeo Bajer, kada su se Farmaceuti nalazili u zoni ispadanja.

"Ćabi radi izuzetan posao. Munjevito je transformisao Bajer i dao ekipi svoj pečat. Nova generacija trenera je već uveliko prisutna, a rekao bih da je Alonso među njima najbolji. Bio je vrhunski fudbaler, a i otac mu je bio trener. To pomaže, baš kao i činjenica da je razmišljao poput trenera još tokom profesionalne karijere. Fudbalska filozofija, priprema ekipe, izbor postava i transfera… Neverovatan je. I da ste me pitali pre dva meseca o njemu, reakcija bi bila identična", rekao je Klopp, pa nastavio:

"Dinosaurusi sada već starije generacije – Karlo Anćeloti, Žoze Murinjo, Pep Gvardiola, pa rekao bih i ja – verovatno neće raditi naredne dve decenije. Možda Žoze, ali za nas ostale ne verujem. Verujem da će jednog dana Ćabi biti menadžer Liverpula, ali je sportski direktor Bajera Simon Rolfes rekao da je siguran da će Španac i sledeće sezone voditi Leverkusen. Svi najbolji timovi motre na njega – uključujući Bajern i Real. Biće to trka za Ćabijev potpis, ali mislim da do nje neće doći ovog, nego, tek sledećeg leta", završio je Klopp.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()