Klop odlazi iz Liverpula: Sve ukazuje da je to odluka koju moram da donesem

Kada se pojavila misao "nisam više siguran da ću tada biti ovde" iznenadio sam se, objašnjava svoj stav nemački trener

26.01.2024. 13:02
  • Podeli:
Jirgen Klop-64c8d1f62e09c.webp Foto: Profimedia

Nemački fudbalski trener Jirgen Klop odlučio je da napusti Liverpul na kraju sezone 2023/24, objavio je engleski klub.

"Mogu da razumem da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada se to čuje prvi put, ali očigledno mogu to da objasnim ili bar da pokušam da objasnim. Volim apsolutno sve u vezi ovog kluba, volim sve što ima veze sa ovim gradom, volim sve u vezi sa našim navijačima, volim tim, volim osoblje. Ja sve volim. Ali to što sam i dalje u skladu sa ovom odlukom pokazuje vam da sam ubeđen da je to odluka koju moram da donesem. Činjenica je da mi ponestaje energije", izjavio je Klop za televiziju FK Liverpula.

Dodaje da je pre početka sezone počeo da razmišlja o odlasku.

"Kada smo sedeli zajedno i razgovarali o potencijalnim potpisima igrača, o sledećem letnjem kampu i da li možemo da idemo bilo gde, pojavila se misao: "Nisam više siguran da ću tada biti ovde" i bio sam iznenađen time. Očigledno počinjem da razmišljam o tome. O odlasku. Za mene je bilo super važno da mogu da pomognem da se ovaj tim vrati na šine. To je bilo sve o čemu sam razmišljao. Kada sam prilično rano shvatio da se to desilo, da je to zaista dobar tim sa ogromnim potencijalom i super likovima, onda sam mogao ponovo da razmišljam o sebi. To je bio ishod", istakao je Klop.

Nemac je imenovan za menadžera Liverpula 8. oktobra 2015. godine.

Pod njegovim vođstvom Liverpul je osvojio UEFA Ligu šampiona, Premijer ligu, FIFA Svetsko prvenstvo za klubove, FA kup, Liga kup i UEFA Superkup, kao i FA Komjuniti šild.
 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()