Klop presrećan posle Liga kupa: Rekli su mi da se trofeji ne osvajaju sa decom

Liverpul je podigao prvi pehar, cilja još tri

26.02.2024. 13:02
  • Podeli:
jurgen-klopp-reuters.jpg Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula osvojili su Liga kup kada su u finalu, na stadionu "Vembli", posle produžetaka pobedili Čelsi sa 1:0. 

Pitanje pobednika rešio je Virdžil van Dajk golom u 119. minutu. Za Liverpul je to bila rekordna deseta titula u ovom takmičenju, a igrači su 14. finala, dok je ekipa iz Londona upisala pet poraza u 10 finala.

Klop je trofej osvojio sa "ekipom iz vrtića" jer zbog povreda nije mogao da računa na većinu ključnih igrača. Van stroja su Alison Beker, Mohamed Salah, Darvin Nunjez, Trent Aleksander-Arnold, Joel Matip, Dioga Jote, Tiago Alkantara, Kurtis Džons i Dominik Soboslaija.

"Rekli su mi da se trofeji ne osvajaju sa decom. U mojih više od 20 godina trenerske karijere, ovo je najposebniji trofej koji sam ikada osvojio", rekao je Klop. “Ponekad me pitaju jesam li ponosan na ovo ili ono, voleo bih da mogu češće da osećam ovakav ponos, ali ovog puta sam bio ponosan na apsolutno sve", rekao je Klop.

Nemački stručnjak je pružio priliku Džejdenu Dansu (18), Džejmsu Mek Konelu (19), Bobiju Klarku (19), Konoru Bredliju (20), Harviju Eliotu (20), Džarelu Kuansahu (21) i Rian Gravenberh (21).

"Gledajući lica dece posle utakmice, poput Dansa, možete stvoriti priče u fudbalu koje niko nikada neće da zaboravi. Ovo je bila takva priča, o igračima iz akademije koji nastupaju protiv vrhunske ekipe i pobeđuju je".

Liga kup je možda najmanje važan trofej, ali Klop je rekao kako je nedeljna pobeda bila nešto posebno.

"Ovo je bilo tako posebno. Videli ste okolnosti, imali smo problema pre utakmice. Tokom utakmice postali su još veći. Ovo je utakmica koju nikada neću da zaboravim i ako niko drugi to ne vidi tako, nema problema. Za mene je to stvarno lepa uspomena", poručio je Klop.

Ovo je prvi trofej Liverpula ove sezone, a cilja još tri. Redsi vode u Premijer ligi sa 60 bodova ispred Mančester sitija, koji ima 59 i Arsenala sa 58 bodova. 

Uskoro ih očekuje osmina finala FA kupa protiv Sautemptona, kao i osmina finala Evropske lige protiv Sparte Prag.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()