Klub Nemanje Matića ispisao istoriju: Posle 104 godine FK Jedinstvo Ub ide na megdan superligašima

Odlazak u Superligu Srbije, naravno ne kao debitant, znatno ranije je obezbedio OFK Beograd

18.05.2024. 20:52
  • Podeli:
fk jedinstvo ub-6648f8f382f21.webp Foto: FK Jedinstvo Ub

Pored OFK Beograda u Superligi Srbije od naredne sezone biće i Jedinstvo Ub koji vodi Ivan Radovanović. Prvi put u 104 godine dugoj istoriji, Ubljani su izborili plasman u najjači rang srpskog fudbala tako što su kolo pre kraja Prve lige Srbije savladali Radnički u Sremskoj Mitrovici 1:0.

Pobedonosni gol dao je Kvakua Karikarija u 40. minutu. Bio je to njegov 15. prvenstveni pogodak po čemu je samo iza Dejana Georgijevića (16) iz OFK Beograda.

Da mu je ovo trenutno najvredniji gol u karijeri niko ne sumnja, a ujedno je upravo taj gol ostavio Inđiju šest bodova iza Jedinstva. Klub asa Nemanje Matića biće novi debitant u društvu Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, TSC-a i drugih. 

Da Inđiji teže padne taj epilog govori remi u Šapcu protiv Mačve – 2:2. Ako se nadala kiksu Jedinstva, što se na kraju nije desilo, sigurno se nisu nadali da će primiti gol u četvrtom minutu sudijske nadoknade preko Pavla Radunovića. Pre toga je Inđija vodila golovima Marka Stojanovića i Aleksandra Desančića, nakon što je za domaćina pogodio iz penala Miloš Adamović.

Tako će Vojvođani morati da strepe da li će uopšte otići u baraž pred gostovanje Grafičaru jer su ostali na dva boda više od Tekstilca i Smedereva, koji su takođe remizirali 1:1. Jedan od tri tima, računajući još Inđiju, ostaće bez mogućnosti da se bori za ulazak u Superligu.

Trenutno na mestu iza Inđije je Tekstilac zbog bolje pozicije od Smedereva pred plej-of, iako imaju isti broj bodova. U Odžake dolazi Mačva, a Smederevo ide na Ub, pa će Smederevci imati jako težak posao.

Odlazak u Superligu Srbije, naravno ne kao debitant, znatno ranije je obezbedio OFK Beograd koji je sada remizirao sa Grafičarom na Karaburmi – 1:1. Grafosi su vodili preko Mihajla Spasojevića, ali je Georgijević novim pogotkom postavio remi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()